Buren geeft Energie vliegend van start

Geplaatst op 9 maart 2020 |

In het kader van de actie Buren geeft Energie vond op woensdag 26 februari een bijeenkomst voor bewoners plaats. Op deze avond in Hotel De Klok was er veel informatie beschikbaar over de verdere verduurzaming van het dorp. De avonden daarvoor hadden vrijwilligers en studenten warmtescans gemaakt van vrijwel alle woningen in het dorp. Het is voor zover bekend de eerste keer dat van een heel dorp warmtescans zijn gemaakt. In de andere dorpen op Ameland start de actie in de loop van dit jaar ook.

Bewonersbijeenkomst Buren

De bewonersbijeenkomst was georganiseerd door Dorpsbelang Buren en EnTranCe. Bij aanvang kon worden gemeld dat bijna alle warmtescans voor het dorp Buren al waren gemaakt. Daarmee was de actie Buren geeft Energie vliegend van start gegaan. Alle bewoners ontvingen huis-aan-huis ook een vragenlijst over hun energiegebruik. De vragenlijstenĀ konden op papier en online worden ingevuld.

De warmtescans worden momenteel uitgewerkt en dan naar de bewoners gestuurd. Ook ontvangen alle huishoudens binnenkort een set met twaalf LED-lampen, waarmee het energiebesparen meteen kan beginnen. De LED-lampen en de scans worden gefinancierd uit de Regeling Reductie Energiegebruik van de Rijksoverheid (RRE).

Instructie warmtecamera