AEC viert tienjarig bestaan met opening eerste postcoderoos

Geplaatst op 14 mei 2019 |

De Amelander Energie Coöperatie bestaat tien jaar. Om dat jubileum te vieren organiseerde de coöperatie maandag 13 mei een symposium. Ook werd het eerste Amelander postcoderoosproject in officieel in gebruik genomen.

Wethouder Ellen Bruins Slot sprak bij de officiële start van het postcoderoosproject op de nieuwe appartementen van de Berkenhof in Nes lovende woorden over de kracht van de lokale energiecoöperatie. Een groot aantal geïnteresseerden was afgekomen op het symposium van de jarige AEC. Het programma werd vervolgd in het auditorium van het Natuurcentrum, waar weerman Reinier van den Berg een indringende lezing hield over het klimaat. Hij benadrukte het belang van de aanplant van bossen wereldwijd, naast energiebesparing, duurzame opwek, hergebruik van afval en eerlijke handel.

Luc van Tiggelen en Jacob Dijkstra namen hun toehoorders vervolgens mee langs alle Amelandse plannen op het gebied van duurzame energie. Jaap Hoeksema, directeur van Energie van Ons (een energiebedrijf dat volledig eigendom is van lokale energiecoöperaties), gaf uitleg over het belang van lokale energiecoöperatie voor de samenleving in een gebied. AEC is een van de initiatiefnemers van Energie van Ons.

AEC is als onafhankelijke partij geen lid van het convenant Duurzaam Ameland, maar werkt nauw met de convenantpartijen samen.